• storage solutions bedrijfsnetwerk storage oplossing storage oplossingen
 • storage solutions bedrijfsnetwerk storage oplossing storage oplossingen
 • storage solutions bedrijfsnetwerk storage oplossing storage oplossingen
 • storage solutions bedrijfsnetwerk storage oplossing storage oplossingen
 • storage solutions bedrijfsnetwerk storage oplossing storage oplossingen

Storage oplossingen voor uw bedrijf

Omwille van de digitalisering van de bedrijfswereld krijgen bedrijfsnetwerken van kmo’s steeds meer te maken met een enorme hoeveelheid aan elektronische data. Kelders vol kaften hebben dan ook plaatsgemaakt voor megabytes, gigabytes ja zelfs terabytes aan digitale opslagruimte.

Er zijn echter ontzaglijk veel systemen en mogelijkheden in storage solutions en een one fits all oplossing bestaat niet. Daarom vertrouwt u best op een betrouwbaar IT bedrijf dat de storage oplossing afstemt op de specifieke situatie en behoeften van zijn klanten en dat de correcte implementatie van de storage solutions voor zijn rekening kan nemen.

Bij Daffodil Services analyseren we de opslagbehoeften van onze klanten bijvoorbeeld niet alleen op basis van cijfermatige logica en de aanwezige  netwerk hardware, we luisteren ook aandachtig naar de wensen van onze klanten en hun verwachtingen nu en naar de toekomst toe. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat de storage solutions die we voor hen implementeren perfect afgestemd zijn op hun unieke bedrijfsnetwerk, voorkeuren en behoeften.


Storage solutions in de vorm van netwerk hardware.
 

Storage solutions in de vorm van netwerk hardware

Door netwerk hardware van goede kwaliteit te gebruiken en netwerken optimaal te organiseren, maken wij het kmo’s mogelijk om hun productiviteit op te drijven.


De hierdoor gegenereerde gegevens moeten echter ook op een doordachte en redundante manier worden opgeslagen in kwalitatieve storage solutions die steeds vlot toegankelijk blijven en duur gegevensverlies helpen voorkomen.

Dat kostelijke gegevensverlies kan vermeden worden met het juiste, betrouwbare back-upsysteem. Dit zorgt er echter niet voor dat de gegevens ook zonder onderbreking beschikbaar blijven op het bedrijfsnetwerk. Back-upgegevens oproepen en reactiveren, neemt namelijk tijd in beslag. Om te beletten dat medewerkers noodgedwongen met de duimen zitten draaien, is het dus belangrijk om voor redundantie te zorgen in de storage solutions. Veel kmo’s kiezen dan ook voor een fysieke RAID opstelling waarbij de gegevens verdeeld worden over één of meerdere fysieke schijven (in de server zelf of extern) die het van elkaar kunnen overnemen in geval van storingen, waardoor de gegevens doorlopend toegankelijk blijven.

Maar ook hier bestaan weer zeer uiteenlopende systemen en combinaties in, gaande van een RAID 0 basisopstelling tot zeer geavanceerde opstellingen zoals RAID 50, die bovendien voortdurend evolueren. De juiste keuze maken is dus niet evident en u laat zich als kmo dan ook best begeleiden door specialisten zoals Daffodil Services die ook op het vlak van storage solutions de producten en systemen én hun evolutie op de voet volgen om deze gespecialiseerde knowhow vervolgens te vertalen in storage solutions op maat van uw bedrijfsnetwerk.

Recent wordt er trouwens meer en meer gekozen voor een combinatie met een opslag in de cloud, een voor bepaalde bedrijfsnetwerken en kmo’s interessant alternatief dat we uitgebreider bespreken op de pagina cloud vs on premises.


Storage oplossingen op maat van uw bedrijf

Storage solutions moeten aan heel wat criteria voldoen en kunnen bovendien uiteenlopende vormen aannemen, van opslagruimte in de server zelf tot afzonderlijke storage oplossingen zoals externe harde schijven (bv. NAS) en cloudoplossingen of natuurlijk combinaties van deze opslagsystemen.

 
Storage oplossingen op maat van uw bedrijf.

Welke storage solution of combinatie van storage oplossingen de beste is, hangt af van bedrijf tot bedrijf. De ideale storage oplossing voor een administratieve firma met vier medewerkers zal er uiteraard anders uitzien dan het optimale opslagsysteem voor een kmo met 60 medewerkers uit de grafische sector.

Daarom hanteren wij bij Daffodil Services uit Westerlo (nabij Olen, Geel en Herentals in de provincie Antwerpen) steevast een persoonlijke aanpak die uitgaat van de unieke situatie, behoeften en wensen van onze klanten wat betreft de beveiliging van gegevens en hoe snel ze beschikbaar moeten zijn om zo tot de beste prijs/kwaliteitverhouding te komen op maat van hun bedrijfsnetwerk.


 • In Daffodil hebben wij eindelijk een betrouwbare IT-partner gevonden. Chris zorgt ervoor dat ons netwerk vlot draait dankzij zijn uitzonderlijke knowhow en persoonlijke service!

  Groep Wuyts     

 • Dankzij Chris heeft ons bedrijfsnetwerk nog geen enkele panne gekend! Bovendien kunnen we bij Daffodil altijd rekenen op een snelle reactietijd.

  GS Bouw NV     

 • Wij zijn ontzettend tevreden over de samenwerking met Daffodil Services. Ze onderhouden ons netwerk zó dat we altijd vlot kunnen blijven werken

  Horwin Comm.v.     

storage oplossing bedrijfsnetwerk storage solutions storage oplossingen
bedrijfsnetwerk storage solutions storage oplossingen storage oplossing

Partners:

Deel deze pagina: